top of page

Gezocht: IMS-Congresbestuur

Op 19 en 20 oktober 2024 organiseert het UMCG het jaarlijkse IMS-congres. Het wat? Het Interfacultair Medisch Studentenoverleg-congres! Het jaarlijkse congres voor studenten (Technische-/dier-) Geneeskunde en Klinische Technologie. Komende editie vindt dit congres plaats in het mooie Groningen met als thema ‘Studenten aan het Roer’. Voor de organisatie hiervan is natuurlijk een bestuur nodig!

Wie zoeken wij?  

  • Affiniteit met organiseren 

  • Interesse in studentenwelzijn 

  • Gemiddelde beschikbaarheid van 8-10 uur per week tijdens de periode van januari tot en met oktober 

  • Vaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal 

  • Durft initiatief te nemen 

 

Je solliciteert voor een plekje in het bestuur! Hieronder staan alle functies beschreven zodat je je vast kunt inlezen.  

Nieuw logo ProMed_edited.jpg
image.png

Functie specificaties:

VOORZITTER

Als voorzitter van ProMed leid je de vergaderingen waarin +- 25 studenten van alle onderwijscommissies zitting nemen. Als voorzitter heb je zowel een bachelor- als een master portefeuille. Hierdoor ben je ook eens per 4 weken de voorzitter tijdens de vergadering van het Bachelor Overleg Geneeskunde (BOG) en ben je eens per 6 weken de voorzitter van het Master Overleg Geneeskunde (MOG). Hierbij zitten ook de programmaleiders. Je werkt binnen de faculteit nauw samen met ProDent, ProMove en de prodecaan en op universiteitsbreed niveau met de universiteitsraden. Op landelijk niveau ben je eens per 6 weken aanwezig tijdens de landelijke vergadering van het Interfacultair Medisch Studentenoverleg (IMS). 

Door het jaar heen ben je de kartrekker van het bestuur en kun je al je ideeën over lezingen, workshops en samenwerkingsverbanden met alle mogelijke organen kwijt. Deze functie kost ongeveer 20 uur per week, maar afhankelijk van de vergaderingen die gepland zijn, kan het meer of minder zijn. 

Ben jij iemand die sterk in je schoenen staat en zou je je leiderschapskwaliteiten en je kennis over het onderwijs binnen geneeskunde willen ontwikkelen? Solliciteer dan als voorzitter!

 

SECRETARIS

Als secretaris van ProMed ben je verantwoordelijk voor het notuleren tijdens de tweewekelijkse vergadering op maandagavond van 20.00-22.00. Je bent de rechterhand van de voorzitter en denkt geregeld mee over lopende zaken. Ook ben je de secretaris van het Bachelor Overleg Geneeskunde en Master Overleg Geneeskunde, en zorg je ervoor dat alle agendapunten hiervoor op tijd worden aangeleverd. Als secretaris van ProMed houd je je ook bezig met alle ProMed-gerelateerde promotie op Instagram, het onderhouden van de website en het organiseren van winacties onder studenten! Daarnaast pak je samen met de andere bestuursleden het organiseren van onderwijs gerelateerde evenementen op!

De functie van secretaris geeft je verder een hele mooie gelegenheid om mee te denken in het onderwijs van geneeskunde. De functie kost ongeveer 15 uur per week en is dus heel goed te combineren met je studie en/of hobby’s! 

 

PENNINGMEESTER

Als penningmeester van ProMed ben je verantwoordelijk voor het beheren van de jaarlijkse, door het UMCG toegekende, subsidie en bepaal je samen met je bestuursgenoten het beleid van ProMed. Met de subsidie kunnen eigen initiatieven ten behoeve van het onderwijs of de promotie van ProMed georganiseerd worden. Daarnaast bezoekt ProMed jaarlijks enkele congressen en worden er o.a. meerdere borrels, kennismakingsactiviteit, pubquiz en eindejaarsactiviteit georganiseerd, waarbij jij naast de financiën, samen met je bestuur de organisatie regelt. Naast de functie penningmeester, ben je, als vice-voorzitter, bereid te helpen bij taken van de secretaris en voorzitter indien nodig. De functie kost ongeveer 10 uur per week en is dus goed te combineren met studie en andere activiteiten. Tijdens deze functie zou je eventueel ook een aantal weken op reis kunnen tijdens een tussenjaar.

bottom of page